Mistä kaikki sai alkunsa?

Raision Sulkapalloilijat r.y. on aikanaan perustettu, koska 80-luvulla yksityishenkilöt eivät voineet varata koulujen liikuntasaleista sulkapallovuoroa käyttöönsä. Rasun nykyisen puheenjohtajan Susannan vanhemmat ovat olleet mukana perustamassa Raision Sulkapalloilijoita vuonna 1988. Perustajina toimi 3 pariskuntaa, joilla oli valtava innostus pelata yhdessä sulkapalloa; Olavi ja Sirkka Hölttä, Reijo ja Mariitta Lehtojärvi sekä Pentti Korrento ja Maritta Taberman. 

"Ensimmäinen peliareena, kun Raision Sulkapalloilijat oli perustettu oli aivan liian matala jumppasali Kuloisten koulussa ja silloin meitä ei tainnut olla vielä enempää kuin 6 henkilöä. Raision lukiokin oli hankala, kun joka kerta piti maalarinteipillä merkata rajat ja sitten irroittaa taas teipit. Kesti aika monta vuotta ennenkuin saimme sulkapallokentän rajat Kerttulan liikuntahalliin ja pääsimme sinne kunnon kentille pelaamaan", muistelee Olavi Hölttä. 

Tänä päivänä useat liikuntaseurat hyödyntävät koulujen liikuntasaleja iltaisin ja viikonloppuisin. Seuratoiminnassa sulkapallon pelaaminen on vaihtoehto kaupallisessa hallissa pelaamiselle. Seurassa pelaamalla pääsee osaksi yhteisöä ja saa vaihtelua pelikavereihin. Seurassa myös aikuispelaajan on mahdollisuus kehittyä ja oppia lajin tekniikka.

Kokeneiden kanssa pelatessa voi huomata miten monipuolinen ja tehokas kuntoilulaji sulkapallo itseasiassa onkaan. Seuraan kuuluminen ei tarkoita sitä, että tarvitsee kilpailla, mutta kilpaileminen edellyttää johonkin seuraan kuulumista. Seuran jäsenenä pääsee myös pelaamaan huomattavasti edullisemmin kuin varaamalla yksittäisiä pelivuoroja eri halleista. 

Perustajajäseniä, kuten myös kaikkia johtokunnassa toimivia sen jälkeen, on kiittäminen siitä, että Raision Sulkapalloilijat on tänä päivänä olemassa, pelaajia unohtamatta. 

Teksti: Susanna Lehtojärvi, Raision Sulkapalloilijat r.y., pj. (4.12.2018)