Rasun puheenjohtaja Susanna Lehtojärvi kiittää neljästä vuodesta

12.12.2020

Susanna Lehtojärvi toimi Rasun johtokunnassa 2017-2020, joista 3 viimeistä vuotta Rasun ensimmäisenä naispuheenjohtajana.
Susanna Lehtojärvi toimi Rasun johtokunnassa 2017-2020, joista 3 viimeistä vuotta Rasun ensimmäisenä naispuheenjohtajana.

Sydämelliset kiitokset kaikille Raision Sulkapalloilijoiden johtokunnan jäsenille ja rahastonhoitajille, joiden kanssa olen saanut tätä vapaaehtoistyötä tehdä vuosien 2017-2020 aikana. Meillä on ollut loistava keskusteluyhteys ja positiivinen tekemisen meininki: 

Petri Nummi, Miikka Nummelin, Marite Marga, Kaisa Aaltonen, Jan Krappala, Aki Toivonen, Daniel Rantala, Eliisa Löyttyniemi ja Sami Turunen.

Isot kiitokset myös omasta puolestani kaikille rasulaisille, jotka teette niitä pieniäkin tekoja seuratoiminnan eteen. Kun kaikki kantavat tavalla tai toisella kortensa kekoon, harrastaminen on mahdollista edullisilla kustannuksilla meille kaikille rasulaisille myös jatkossa. #seurasydän

Neljän vuoden pestini Raision Sulkapalloilijoiden johtokunnassa tulee päätökseen 31.12.2020. Toimin vuoden 2017 varapuheenjohtajana ja vuosina 2018-2020 puheenjohtajana. Muutama nosto näiden neljän vuoden varrelta omasta näkökulmastani, siitä mitä olemme saaneet aikaan ja missä olemme onnistuneet:

 • Järjestimme rasulaisille mm. yhteisen pikkujouluturnauksen Jarkko Nieminen Areenalla ja kesäpäivän Saunaparonilla, joiden yhteyteen toimme sääntömääräisen kokouksen. Tavoitteena lisätä osallistujien ja dialogin määrää yhteisessä päätöksenteossa.
 • Osallistuimme 3 joukkueen voimin joukkuekilpailuun v.2018 (ja päädyimme kisaamaan voitosta 3 parhaana joukkueena keskenämme; ei se voitto, vaan rökälevoitto). Joukkuekisaaminen on jatkunut edelleen ja auttanut rasulaisia tutustumaan toisiinsa.
 • Jäsentyytyväisyyskyselyllä kerättiin kehittämiskohteita ja saimme myös paljon kiitosta.
 • Rakensin toiminnan ABC:n, jotta seuraajilla olisi helpompi hypätä toimintaan mukaan (tätä pitää sitten muistaa päivittää aika ajoin, koska mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos). Kehitin vuosisuunnitelman helpottamaan tärkeimpiä hoidettavia asioita.
 • Uudistin Rasun kotisivut ja pyrimme aktivoitumaan sosiaalisessa mediassa (FB, IG). Sisällöntuotannossa tarvitaan jatkossa enemmän tekijöitä.
 • Yhteistyöllä ja neuvottelutaidoilla saimme varmistettua Rasulle järjestämisvastuun ihka ensimmäisille Eliittikisoille v.2018, jotka järjestettiin Jarkko Nieminen Areenalla.
 • Saimme Eliittikisoista hyvää medianäkyvyyttä ja sain huomionosoituksen Vuoden Kisaviestinnästä Suomen Sulkapalloliitolta.
 • Vaihdoimme entisen pankin Holvi-pankkiin, joka mahdollisti ketterämmän laskutuksen ja paremman talouden seurannan sekä helpotti rahastonhoitajamme Samin mukaan tilinpäätöksen tekoa merkittävästi.
 • Loin mallin valmennustoiminnan budjetointiin.
 • Osallistuin Olympiakomitean Suomisport Seurapalvelu -pilottihankkeeseen (11/2018-02/2020) ja tein Suomisportin kehittämiseen liittyen myös MBA-työni. Suomisportilla on tätä nykyä +500 000 käyttäjää ja rasulaiset ovat menossa mukana.
 • Aloitimme v.2019 perinteen seuratoimijoiden palkitsemisesta.
 • Ikimuistoisin sääntömääräinen kokous taitaa olla se, jonka pidimme v.2019 syksyllä Friisilässä miesten pukuhuoneessa. Ei aina tarvita neukkareita.
 • Uudistimme Rasun toimintasäännöt 2020 vastaamaan tämän päivän tarpeita.
 • Olen päässyt mukaan antoisiin keskusteluihin muiden sulkapalloseurojen puheenjohtajien kanssa Sulkapalloliiton vuosittain järjestettävissä puheenjohtajakokouksissa pääkaupunkiseudulla.
 • Rasun brändin rakentaminen jatkuu Rasun logon modernisoinnilla ja työn alla on myös seura-asujen hankinta. So, the story continues...

Nyt on tarkoitus hetki hengähtää yhdistystoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä ja keskittyä itse pelaamiseen, johon Covid-19-pandemia on tuonut omat haasteensa. 

Uudelle johtokunnalle isosti tsemppiä arvokkaaseen työhön! Muistakaa päätöksenteossa miettiä asiaa aina jokaisen pelaajaryhmän näkökulmasta. Erityisen iloinen olen siitä, että naispuheenjohtajuus Rasussa jatkuu, kun Kaisa Aaltonen ottaa ohjat 1.1.2021.

Sulkapallokentillä nähdään!
Susanna Lehtojärvi

P.S. Kiitokset johtokunnalle aivan mahtavasta yllätyslahjasta.