Raision Sulkapalloilijoiden toiveet toteutuvat – 1. Eliittikisat kruunaa 30 vuotta täyttävän sulkapalloseuran juhlavuoden

29.11.2018

Reilu vuosi sitten Raision Sulkapalloilijoissa (Rasu) alkoi uudistus- ja kehitystyö, kun Rasun johtokuntaan puheenjohtajaksi valittiin seuran historian 1. naispuheenjohtaja Susanna Lehtojärvi.

Yksi Rasun isoimpia unelmia on ollut saada Eliittikisat järjestettäväkseen. Tästä toiveesta tulee totta lauantaina 1.-2.12.2018 järjestettävässä Rasun Eliittikisassa Jarkko Nieminen Areenalla.

Päätimme Rasun johtokunnan kanssa reilu vuosi sitten, että nyt on aika saada Eliittikisat Raisioon. Rasu on aiemmin saanut järjestettäväkseen kansalliset kisat sekä Tähtikisat. Eliittikisat olivat aina menneet sivu suun muille alueen seuroille. Tähän päätettiin saada muutos. Koko Suomen kattavan kilpailukalenterin laatiminen on Sulkapalloliitolta melkoisen palapelin kokoamista ja alueellisten seurojen kanssa neuvottelua.

Eri tasoiset kisat eroavat siinä, että mitä korkeamman tason kisa, sitä enemmän pelaaja saa ranking-pisteitä voittamistaan peleistä. Näin saadaan luonnollisesti houkuteltua kilpailuihin kovemman tasoisia pelaajia. Eliittikisojen järjestäminen on seuralle siis  imagokysymys. Kisojen järjestäminen on seuralle myös aina valtava vapaaehtoistyön yhteisponnistus. Muun muassa kaavioiden laatiminen ja aikataulutus on tarkkaa työtä, jossa pitää hallita niin kilpailusäännöt kuin pelaajien ranking-pisteet ja seuraedustukset.

Lue koko juttu Sulkapalloliiton sivuilta: 

https://www.sulkapallo.fi/2018/11/29/raision-sulkapalloilijoiden-toiveet-toteutuvat-1-eliittikisat-kruunaa-30-vuotta-tayttavan-sulkapalloseuran-juhlavuoden/

Lehtikuva: Ari-Matti Ruuska, TS