Mitä aloittelevan juniorin mailahankinnassa olisi hyvä huomioida?

20.9.2020

Uusi jäsenetu Rasun juniorivalmennusryhmiin kuuluville

Rasun kilpapelaaja Juha-Pekka Hursti opastaa Rasun junioreita ja vanhempia mailan hankinnassa. Mailoja pääsee kokeilemaan ja hankinnoissa saa neuvoja Rasun erikseen järjestämissä tilaisuuksissa. 

  • Kaikille Rasun junioreille neuvonta on maksutonta.
  • Uutena jäsenetuna nyt Rasun juniorivalmennusryhmiin kuuluville -30% alennus Li-Ning mailojen ja varusteiden ovh-hinnoista.
  • Kaikki mailat toimitetaan jännitettyinä yhdessä sovittujen jänteiden ja kireyksien mukaisesti.
  • Jännitykset uusiin mailoihin tekee sulkapallon kaksinpelin Suomen mestari 2020 Valtteri Nieminen.

Juha-Pekka Hursti on paikalla Kerttulan liikuntahallissa (Kisakatu 4, Raisio) seuraavasti:

  • pe 25.9.2020 klo 16-17:30
  • pe 2.10.2020 klo 16-17:30

Ota maila mukaan ja saat vinkit mahdollisen uuden mailan hankintaan.

Mailan hankinnassa huomioitavia asioita:

Jos kyseessä on pieni lapsi on syytä kiinnittää huomiota mailan varren pituuteen. Normaalin mittaisella mailalla tulee helposti lattiaosumia ja mailan käsittely on lapselle muutenkin vaikeaa. Mailoja saa myös lyhyemmällä varrella.

Mailan kahvan paksuus

Lapsien sormien pituus vaihtelee ja lyhyillä sormilla voi olla vaikea tarttua mailaan oikealla otteella. Kahvoja saa eri paksuisina, joten sekin on hyvä huomioida hankintahetkellä.

Mailan paino

Mailoista löytyy 4 eri painoluokkaa. Paino kannattaa valita pelityylin, kehitysasteen ja voimatason mukaan. Kun kyseessä on nuoren ensimailan hankinta suositellaan mailoja painoluokasta W0 - W2. Noin 11v eteenpäin suositellaan painoluokkaa W1 - W3.

Mailan painopiste

Aloittelevalle pelaajalle suositellaan keskipainoista mailaa, joka on hyvä kompromissi kaikille pelityyleille. Painopiste valitaan sen mukaan, onko kyseessä enemmän hyökkäävä tai puolustava pelaaja vai nopeutta tai voimaa etsivä pelaaja.

Mailan jäykkyys

Mailan jäykkyys vaikuttaa tarkkuuteen, lyöntivoimaan, mailan nopeuteen ja mailan yleiseen käsiteltävyyteen. Hyökkäävä, voimakas ja kovaa lyövä pelaaja tarvitsee jäykän mailan saadakseen kaiken tuotetun voiman käyttöönsä, kun taas nuorempi pelaaja, jolla tekniikka ja voima ovat vielä kehitysvaiheessa, tarvitsee keskijäykän tai joustavan mailan. Joustavammalla mailalla saadaan tuotettua pienemmällä teholla enemmän kärkinopeutta ja se vaikuttaa lyönnin voimaan. Jos kyseessä on voimakas pelaaja liiallinen mailan jousto vie terän tarkkuudesta.

Jänteet ja niiden kireys

Mitä ohuempi ja kireämpi jänne, sitä tarkempi ja kovempi voimantuotto. Paksumpi jänne on kestävämpi ja antaa hieman enemmän anteeksi jos lyöntitekniikkassa on vielä hiottavaa. Liian kireä jänne ei taas anna lyöntitarkkuudessa varaa virheille. Aloitteleville pelaajille suositellaan noin 9-10kg kireyttä. Kun taidot ja voimatasot kehittyvät on jänteet helppo uusia ja kiristää kehityksen mukaan.


Yhteydenotot ja henkilökohtainen neuvonta Juha-Pekka Hursti 0500-329009 (Li-Ning edustaja)